Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyitóoldal

Cikkek

KÖZHÍREK 2021

2021.04.08

Ezen aloldal alatt is közhírré tesszük 2021-ben a természetvédelemmel összefüggő aktuális problémákat.
kidobolas.jpg

A közhírré tétellel, nyilvánosságra hozatallal kívánunk hozzájárulni - ha szükséges kritikánkkal - a helyes szakterületi ismeretek terjesztéséhez, valamint a hiányosságok felszámolásához.

Az önző és az ostoba emberi természet pusztítja a természetet.

 

VADON ÉLŐ ÉLŐVILÁG

2021.02.11

A vadon élő élővilágot helyhez kötött növények és gombák, valamint helyváltoztató állatok alkotják. Növények tanáról, életéről, gombákról, növények-gombák szerveződéséről, állattanról, természetvédelemről szól az aloldal digitális tananyagokkal és állami oldallal.

Érdemes keresni, lapozni a világhálón, de csak megbízható forrásokból szabad meregetni.

 

 

KÖRNYEZETVÉDELMI JOGSZABÁLYOK

2020.12.04

A környezetvédelem jelenünk egészséges környezetének biztosítását és a jövő nemzedékek védelmét célozza. Az aloldal a környezetvédelmi és a környezetvédelemmel összefüggő legfontosabb hatályos jogszabályok jegyzékét tartalmazza a vonatkozó jogszabályok szinte végtelen sorából történő korlátozott válogatással (jóval száz feletti számban), megfelelő csoportosítással, a jogszabályi hierarchia, az időrendiség és a szakterületi kapcsolódások szerinti sorrendben. Célunk a tanulmányozásukra és a gyakorlati jogalkalmazás polgári elősegítésére irányuló motiválás.

 

TERMÉSZETVÉDELMI JOGSZABÁLYOK

2020.06.20

Az aloldal néhány alapvető természetvédelmi és természetvédelemmel összefüggő jogszabályt (törvényeket, kormány- és miniszteri rendeleteket) tartalmaz a https://net.jogtar.hu alól. További jogszabályokat lásd: https://termeszetor-tarsasag.hu/cikkek/jogszabalyok/ Hasznos időtöltést a jogban! 

 

TERMÉSZETVÉDELEM

2020.04.11

termved-cimer.pngTermészetvédelem a természeti értékek és területek, tájak, azok természeti rendszereinek, biológiai sokféleségének az általános védelmét, valamint a védett természeti értékek és területek kiemelt oltalmát, továbbá a Natura 2000 területek közösségi szintű védelmét jelenti. Rendkívül összetett, nemzetközi együttműködéssel és állampolgári civil közreműködéssel megvalósuló állami feladatról van szó, számtalan jogszabállyal szabályozottan, nemzeti park igazgatósági természetvédelmi kezeléssel, kormányhivatali hatósági feladat- és hatáskör gyakorlással. Védett természeti értékek és területek, Natura 2000 területek a természetvédelem feladatainak súlypontos tere, amelyhez az állami létszám elégtelen. Ezekről az alapvető kérdésekről, a természetvédelemről szól átfogóan az aloldal. 

 

 

WEBOLDALAINK

2020.01.26

...weblap vagy weboldal? Kezeljük azonos jelentésűnek a két megnevezést, bár az anyagi (papír) lap két oldal... Weboldalon belül van kezdőlap (oldalnak van lapja) és aloldal... Weboldal és/vagy honlap... E vázolt hétköznapi logikátlanságok kereteiben természetvédelmi civil társasági és személyes weboldalakról van szó, amelyek célja az ismeretterjesztés és az oktatás.

Ezen aloldal tartalmát a társasági weboldalak fejlesztése szerint folyamatosan aktualizáljuk.